A Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézetében elindult a "London and Its History: Creative Competition" című vetélkedő, amelyre egyházi fenntartású középiskolák diákjait várják.

A háromfordulós verseny résztvevői értékes ajándékokat és felvételi bónuszpontokat nyerhetnek. További információk, versenykiírás és regisztrációs lehetőség az alábbi címen:

https://portal.kre.hu/index.php/london-and-its-history-creative-competition

A verseny rövid leírása: 

A KRE Anglisztika Intézete a “London and Its History: Creative Competition” című, háromfordulós, magas színvonalú tanulmányi verseny megrendezésével kívánja megszólítani a középiskolásokat. Célunk a jövőbeli hallgatók toborzása, az intézetben folyó tudományos és oktatási munka széleskörű társadalmi hasznosítása, valamint a kapcsolatfelvétel az egyházi középiskolákban oktató anglista kollégákkal. A versenyt kitűnő lehetőségnek tartjuk a “károlis” közösségi szellemiség népszerűsítésére. A verseny betekintést ad a modern London kialakulásába azáltal, hogy a brit főváros történetének fontos történelmi pillanataira fókuszál. Az első fordulóban a középkori és kora újkori Londonnal, a második fordulóban az 1666-os nagy tűzvésszel és London újjáépítésével, a döntőben pedig a viktoriánus birodalmi fővárossal ismerkedhetnek meg a diákok. A részt vevő diákok kreatív feladatokon keresztül mélyülhetnek el London történelmében, kultúrájában, a város által ihletett művészeti alkotásokban, valamint az angol-magyar kapcsolatok történetében.

A verseny angol nyelven, három fordulón át zajlik. 3 főből álló diákcsapatok jelentkezhetnek.

1. forduló beküldési határideje: 2023. október 27.

 

Hatáskör: 
Ökumenikus intézményeknek meghirdetett
Jelentkezők/résztvevők köre: 
Diákok
Jelentkezési határidő: 
2023. október 27
Megosztás