A tartó- és mozgatórendszer az emberi szervezet legfontosabb szervrendszere, amely nélkül sem helyváltoztatásra, sem mindennapi munkánk elvégzésére nem volnánk képesek.
Gyermekeink mozgásszegény, de érzelem gazdag világban nőnek fel. Gyakran túl sok és egészségtelen táplálékot fogyasztanak, és sajnos keveset mozognak. Ennek következtében a helytelen testtartás és lábboltozat elváltozások kialakulása sok esetben már kisiskolás korban megfigyelhetőek, és gyakran kiindulópontjai a későbbi súlyosabb testi tünetek megjelenésének.
Nekünk, testnevelő tanároknak, tanítóknak feladatunk, hogy a növekvő szervezet kóros irányú fejlődését gyorsan és hatékonyan megelőzzük!
Az egyik leggyakoribb mozgásszervi elváltozás a lábboltozat- süllyedés, amely megjelenése esetén az egész testre kihat. Annyira elterjedt, hogy a legfontosabb a kialakulás elleni küzdelem.

A lábboltozat- süllyedés prevenciós és korrekciós Lehetőségei (PDF) - Balázsné Baraksó Éva testnevelő – gyógytestnevelő tanár, tantárgygondozó szaktanácsadó

A képzés során készült fényképek elérhetők a Galériában.

Megosztás