Világ Legnagyobb Tanórájá 2017. szeptember 18-24. között kerül megrendezésre.

A Világ Legnagyobb Tanórája tananyagai és kiegészítő anyagai, pályázatai letölthetők.

A program célja a 17 újonnan megfogalmazott fenntarthatósági Globális Célok:  megismertetése a gyerekekkel.

Magyarország a szervezők felkérésére idén harmadszor csatlakozott a kezdeményezéshez. Az idei tanévben az élelmiszerekkel, táplálkozási szokásokkal kapcsolatos fenntarthatósági témák kerülnek középpontba. A kezdeményezéshez iskolai regisztráción keresztül lehet csatlakozni.

A tanórát az általános- és középiskolák minél több osztályában javasoljuk megtartani normál tanítás keretek között. A Világ Legnagyobb Tanórája tananyagát és kiegészítő anyagait az ENSZ koordinálásával egy szakértői csapat készíti el és a főbb világnyelveken teszik elérhetővé. Magyarra fordítás és lektorálás után az anyag változatlan tartalommal áll rendelkezésre a résztvevő iskolák számára. Mind a tananyag, mind a kiegészítő anyagok csak on-line, letölthető formában érhetők el, azok nyomtatása az iskolában történik.

A kezdeményezéshez kapcsolódva :
- az általános iskolák alsó tagozatos diákjai a MESETÁl rajzpáláyzat keresztül megismerhetik a táplálkozáshoz kapcsolható globális problémákat;

- a felső tagozatos diákok számára készített Sztárzöldség interjúpályázat felhívjuk a gyerekek figyelmét a felelős és kiegyensúlyozott élelmiszerfogyasztásra

- a középiskolás csoportok az ÖKObuli páláyzat vehetnek részt, ahol egy olyan rendezvényt kell megtervezniük, amely megfelel a fenntarthatóság követelményeinek.

A pályázatokról bővebben itt tájékozódhat.

Megosztás