Egyháztörténelem – (nem csak) középiskolásoknak
„Diákoknak, tanároknak és minden Isten-kereső felnőtt embernek” szóló ajánlással adta ki 2017. júliusában dr. Beer Miklós váci megyéspüspök A Messiás az egyházban című kétrészes egyháztörténelem kötet.

„Isten és az emberiség kapcsolata a keresztény felfogásban a Messiás (a Fölkent, a Khrisztosz) személyében valósul meg. Benne és általa válik ez a kapcsolat személyessé. A keresztény vallási élet ezt a személyes kapcsolatot, párbeszédet tükrözi, teszi kézzelfoghatóvá. Történelmi folyamatában megtapasztalható azoknak az embereknek a közössége, akik abban a hitben élnek, hogy Jézus Krisztus személyében eljött, és velünk van a Messiás. Ezt a hívő közösséget nevezzük egyháznak. … Ahhoz, hogy saját életünkben helyes állásfoglalásra juthassunk, mellőzhetetlen az egyház hiteles ismerete.” – Ezekkel a gondolatokkal ajánlja „diákoknak, tanároknak és minden Isten-kereső felnőtt embernek” dr. Beer Miklós váci megyéspüspök A Messiás az egyházban című kétrészes egyháztörténelmi kötetet. A hittankönyv elsősorban a középiskolás korosztály és az őket tanító pedagógusok számára az egyháztörténelem tanulásához, tanításához, és különösen a hittan érettségire való felkészüléshez, felkészítéshez készült.

Részletek a Váci Egyházmegye honlapján olvashatók: a könyv (a sorozat első két kötetével együtt) megvásárolható, elérhető a dokumentumtárban, illetve pdf formátumban letölthető. 

A tankönyvek elérhetők a Magyar Eleketronikus Könyvtárban is. 

Forrás: Váci Egyházmegye

Megosztás