Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani az Iskolában az Erdő Programot, melynek célja a környezeti nevelés segítése.
A részvételi lehetőség országos és ingyenes, azonban jelentkezéshez kötött. (https://iskolabanazerdo.hu/regisztracio) 
Magyarországi köznevelési intézmények igényelhetik, ahol 6-14 év közötti gyermekeket oktatnak (egyaránt beleértve az állami és nem állami fenntartású intézményeket is).

Miért jó, hogy mohos a fák törzse?  Mi történik a lehullott ágakkal, s milyen állatok élnek az erdőkben? Milyen szerepet játszik az erdő a Föld vízháztartásában vagy a levegő körforgásában? Mit ad nekünk az erdő? Mit tanít nekünk az erdő a fenntarthatóságról? Mit csinál egy erdész? Hogyan viselkedjünk az erdőben? Mit tehetünk az erdőkért? - többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált Iskolában az Erdő Program résztvevői.

A sikeresen pályázó intézményekbe az Országos Erdészeti Egyesület által minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai látogatnak el, ahol egy tanítási napon három, 20-30 fős csoportnak tartanak interaktív foglalkozást az erdő és a fenntarthatóság témakörében a 6-14 éves korosztály számára, illetve ellátják az iskolát a témakörhöz kapcsolódó játékokkal, eszközökkel, segédanyagokkal.

Jelentkezni a https://iskolabanazerdo.hu/ oldalon lehet 2024. február 5-18 között, a rendelkezésre álló keretig.

Javaslom, hogy éljenek Önök is a program adta lehetőséggel, amely élménypedagógiai eszközök és módszerek segítségével, interaktív módon teszi tanulmányozhatóvá és megismerhetővé a komplex erdei ökoszisztémát az iskolákban.

A jelentkezéseket az Országos Erdészeti Egyesület beérkezési sorrendben ellenőrzi. A program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával.

Pályázat határideje: 
2024. február 18
Pályázók köre: 
Intézmények
Hatáskör: 
Országos
Megosztás