Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megtartására készülünk. A Katolikus Pedagógiai Intézet programsorozatot hirdetett a 2019/2020-as nevelési évben a katolikus óvodák részére, amely kapcsolódik a kongresszus lelki hátteréhez. Az Eucharisztikus Kongresszus időpontjának áthelyezése miatt a 2020/2021-es nevelési évben is meghirdetjük a programsorozatot a katolikus óvodák részére, hogy akik még szeretnének, azoknak legyen lehetőségük bekapcsolódni.

A meghirdetett programsorozat célja, hogy a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve közös élmények biztosításával támogassa a hitben való elmélyülést. A programsorozat jó lehetőség arra is, hogy a gyermekek és a felnőttek (óvodai munkatársak és szülők) közös tevékenységei segítsék az Isten iránti szeretet növekedését.

Októberétől áprilisáig 7 alkalomból álló programsorozatot állítottunk össze. A programra a Katolikus Pedagógiai Intézet honlapján űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, 2020. október 31-ig. Bővebb tájékoztatást kérhetnek a +36 1 479 3015-ös telefonszámon.

A résztvevő óvoda gyermek és felnőtt közösségétől, valamint az érdeklődő szülőktől havonta egy feladat teljesítését kérjük. Ezeket fényképekkel (a hatályos adatvédelmi jogszabálynak megfelelően) és rövid írásos élménybeszámolóval hitelesítsék. A program zárásaként óvodánként egy album készül, amelyet az élménybeszámolóval együtt legkésőbb 2021. április 30-ig kérünk beküldeni a Katolikus Pedagógiai Intézetbe (1068 Budapest, Városligeti fasor 42.). A beérkezett albumokat zsűrizzük, majd kiállítjuk a XVII. Óvodai Szakmai Konferencián, ahol a programsorozatban részt vevő minden óvoda emléklapot és ajándékcsomagot kap.

Megosztás