Szakmai nap szakképző intézmények pedagógusai számára.

A  2017.10.16-án megrendezendő gyakorlatorientált szakmai napunk  témája a lemorzsolódással fenyegetett intézményeknek szóló szakmai segítségnyújtás.
A szakmai nap fókuszában a  megvalósítható, már kipróbált „Bencs modell” áll. A NYSC Bencs László Szakközépiskolája betekintést nyújt a jelzőrendszer struktúrájába,kohéziójába. Az iskola hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakmai képzésével foglalkozó intézmény, amely esélyt teremt diákjainak a munkaerőpiacon szakképzett munkaerőként történő elhelyezkedésére. Ezzel lehetővé téve egy minőségileg jobb élet feltételeinek a megalapozását.
Az intézmény feladata az esélyegyenlőség megteremtése, a szakképzés korszerű feltételeinek létrehozása, a munkaerőpiac igényeinek kiszolgálása. A Bencs László Szakközépiskola olyan korszerű infrastrukturális feltételeket biztosít a szakmai ismeretek elsajátításához, amely a 21. század oktatásának és szakképzésének valamennyi követelményét biztosítani tudja. Az iskola gyorsan fejlődő, a változó oktatástartalmi követelményekhez és az iskolahasználók igényeihez rugalmasan alkalmazkodó, az innovatív fejlesztéseket megvalósító, együttműködésre törekvő intézmény.

A résztvevők megismerkedhetnek a jogszabályi változásokkal, illetve az érvényes jogszabályi háttérrel.

Szeretettel várjuk az alábbi érintett kollégákat is:

  • gyermekvédelmi felelősöket
  • osztályfőnököket
  • szociálpedagógusokat
  • iskolapszichológusokat
     

Jelentkezés

Megosztás