Mozgásfejlesztés és prevenció az alsó tagozaton - A tartó- és mozgatórendszer elváltozásainak megelőzése és oldása

A tartó- és mozgatórendszer az emberi szervezet legfontosabb szervrendszere, amely nélkül sem helyváltoztatásra, sem mindennapi munkánk elvégzésére nem volnánk képesek.
Gyermekeink mozgásszegény, de érzelem gazdag világban nőnek fel. Gyakran túl sok és egészségtelen táplálékot fogyasztanak, és sajnos keveset mozognak. Ennek következtében a helytelen testtartás és lábboltozat elváltozások kialakulása sok esetben már kisiskolás korban megfigyelhetőek, és gyakran kiindulópontjai a későbbi súlyosabb testi tünetek megjelenésének.

Tchoukball sportjáték bemutatása; tornaszobában, kisteremben tartandó testnevelés órák lehetőségei

A tchoukball (ejtsd csukból) egy gyors és változatos csapatjáték labdával, könnyen elsajátítható és élvezetes. Sok lehetőséget kínál függetlenül attól, hogy a játékot amatőr vagy verseny szinten játsszák. A tchoukball a játékosok iránti tiszteletet tanítja és fokozza az egyén önbecsülését. Egy erőszakmentes játék, ahol a test-test elleni játék, a feltartóztatás és az akadályoztatás nem megengedett.

A jétékot bemutatta: KUNOS ANITA síedző, tchoukball edző

Tájékoztató a Magyar Diáksport Szövetség ingyenes, akkreditált továbbképzéseiről

A Magyar Diáksport Szövetség – 30 órás, ingyenes, akkreditált pedagógus-továbbképzési programokat indít tanítók és testnevelő tanárok számára.

http://www.mdsz.hu/tesi/

Az aktuális továbbképzések helyszínei és időpontjai erre a linkre kattintva érhetőek el.

Proprioceptív tréning (testtudatosság és egyensúlyérzék) prevenciós és képességfejlesztő hatása az iskolai testnevelésben

 

Proprioceptív tréning lényege: A gerinc felkészítése a mindennapi élet kihívásaira, ezáltal pedig a patológiás mozgásszervi bántalmak kialakulási esélyének, vagy rosszabbodásának a mindennapi mozgásokban rejlő kockázatok miatti minimalizálása. Két fontos területe van: sérülések megelőzése és a rehabilitáció.

Elmélet és eszközbemutató (bosu) - Dr. Rácz Levente, Kovács Orsolya Eszter

A képzés során készült fényképek elérhetők a Galériában.

Korábbi testnevelés anyagok