Az Innovatív Képzéstámogató Központ  által közzétett TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. A rangsorban szerepelnek az állami fenntartású intézmények mellett az egyházi és alapítványi fenntartású technikumok is.

A katolikus szakképzés intézményei közül a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság  intézménye, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium a 20. helyet foglalja el, a Hajdúdorogi Főegyházmegye által fenntartott Szent Anna Görögkatolikus Gimnázium és Technikum pedig a 49. helyen található a legjobb magyarországi technikumok között.

A rangsor alapjául szolgáló elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát. 

Az részletes  technikumi rangsor IKK oldalán  érhető el.

Megosztás